Тази чечер от 18.00 часа ще се проведе традиционната церемония "Спортист на годината“ за 2022г. в Културен център "Стара Загора", предаде репортер на Агенция "Фокус". Общо девет са категориите, в които ще бъдат отличени най-добрите от най-добрите за изминалата година.

За първи път ще бъде връчена награда за успехи на спортен клуб, занимаващ се с деца със специални образователни потребности. По време на Бала на спортиста ще бъдат обявени "Най- перспективен състезател за 2022г“, "Награда за юбиляри“, "Награда за ветерани“, "Награда за нестандартни спортове“, "Награда за принос в развитието на спорта в училищата“, "Награда за отбор“, "Награда за треньор“. В края на бляскавата церемония ще бъде връчено отличието "Спортист на годината“ за 2022г. 

Комисията, оценяваща спортистите, е с председател ресорния зам.-кмет Красимира Чахова, началникът на отдел "Спортни дейности“ Петко Крумов, председателят на ПК по Спорт и младежки дейности на ОбС д-р  Георги Господинов, както и представители на медиите.

Балът на спортистите е емблематично събитие и отдава почит към всички, които влагат усилия да поддържат спортната слава на Стара Загора. Събитието обещава богата съпътстваща програма. 

Рени АТАНАСОВА