Заети за предстоящите празнични и почивни дни са почти всички легла в хотелите и местата за настаняване във Велико Търново и региона, предаде кореспондент на "Фокус". От Община Велико Търново уточниха, че са получили същата информация от големите и малки хотели в града.

"Това означава, че градът ще бъде пълен с туристи. Очакваме както българи, така и много чужденци. Мога да кажа, че това е най-хубавото, което може да ни се случи - и на нас като администрация, и на всички представители на бизнеса във Велико Търново", заяви Нелина Църова, директор Дирекция "Култура, туризъм и международни дейности" в Община Велико Търново.

Различни културни прояви в града ще има във всеки един от почивните дни, като кулминацията ще е в събота и неделя, когато градът подобаващо ще посрещне Възкресение Христово. Допълнителна информация за всичко, което предстои, можете да прочетете на интернет страницата на Общината.

"Фокус" припомня, че във Велико Търново има над 130 места за настаняване с над 10 легла, като хотелите, къщите за гости и хостелите се увеличават с всяка изминала година.

Луиза ТРАНЧЕВА