Още една улица в "Кючука" добива печална известност. Става въпрос за "Петър Стоев". Преди време "Фокус" съобщи, че на строителния обект, който се проточи безобразно дълго, са поникнали домати. 

През изтеклите три месеца живущи на "Петър Стоев" любезно осведомяват пловдивската общественост за състоянието на земеделската продукция. Последната новина от преди ден е, че хората вече берат трета реколта домати чери.

"За 9 месеца 600 метра направиха. Нищо не се работи. Почупихме си колите. Къщите ни тънат в прах. Фините прахови частици са стотици пъти над нормата. Децата астма имат" - описва ситуацията кючукпарижанин.

Ремонтът на "Петър Стоев", е част от големия проект на ВиК за изграждане на Южния обходен колектор. Официална информация от водното дружество и от фирмата изпълнител относно линейния график на строителните дейности на улицата не успяхме да получим.

Самият Южен обходен колектор е с обща дължина 12 километра. Трасето започва от 'Пещерско шосе" и стига до Пречиствателната станция на "Ягодовско шосе". Работи се едновременно на няколко места - на бул. "Александър Стамболийски, на улица "Петър Стоев" и по дължината на пробива "Модър - Царевец". Крайната дата за завършване на целия обект е 12 март 2024 г.