Стотици земеделски производители с тежка техника - трактори, комбайни и други се събраха на изхода на Стара Загора, в посока АМ "Тракия“ при квартал "Кольо Ганчев“, предаде репортер на "Фокус". Те са част от митинга в града под липите, част от националния протест на зърнопроизводители и земеделци. Очаква се след дефиле и прочитане на исканията, те да тръгнат към София, за да се включат в утрешния общонационален земеделски протест. В Стара Загора не протестират само зърнопроизводителите, а и още 24 браншови организации, сред които животновъди, млеко и зеленчукопроизводители. 

Още вчера в група в социалните мрежи, Инициативен комитет за провеждане на общонационален земеделски протест публикува призив към всички пътуващи.

"Уважаеми граждани, моля да ни извините и да не предприемате пътувания на 18 и 19 септември. Главни пътища ще бъдат затворени в понеделник на територията на цялата страна, а във вторник столицата ще бъде блокирана заради протестите на българските фермери, за да го има българското производство на пазара!", пишат от инициативния комитет.

Рени АТАНАСОВА