Стотици жители на Велико Търново осъмнаха без вода. За поредна сутрин хората, живеещи на улица "Полтава“ се събудиха "на сухо“, като отново нямаше предупреждение за това. За проблема алармират живущи в кв. "Колю Фичето“, предаде кореспондент на "Фокус“. Те разказват, че безводието за тях е ежедневие в последните месеци. Обясняват и, че много често заради проблеми със стария водопровод по улицата се будят без вода, а обяснението на ВиК "Йовковци“ са амортизираните тръби. Според хората най-сериозен проблем създава отсечката, която е в края на улицата – около номера 9 и 11. 

"Там има един участък, който се разкопава почти всяка седмица. Направо е непоносимо. Когато станем сутрин и видим машините, знаем, че трябва да пълним кофите“, казват възмутени жители, като припомнят и, че миналата сряда също са били без вода.

Все още не е ясно къде точно е повредата.

На сайта на водоразпределителното дружество все още няма информация за колко време потребителите ще останат без вода днес.

"Фокус" припомня, че преди около два месеца Велико Търново и още четири общини в региона останаха на сухо за около 24 часа заради огромна повреда на довеждащ водопровод.