Бедствена остава обстановката в района на Велико Търново два дни след ураганната буря, която удари града и съседните села. И днес общински комисии продължават да описват щетите, които възлизат на хиляди левове, предаде кореспондент на "Фокус“.

Стотици къщи в селата Шереметя и Къпиново са без покриви. Това, което най-много притеснява хората е, че от сутринта на пресекулки продължава да вали направо в домовете им, които скоро може да са и тотално необитаеми. В двете села местните се опитват да спасят малкото останала им покъщнина. Оплакват се, че не получават подкрепа на този етап. Засега искат контейнери за строителните отпадъци, които няма къде да съберат.

Друг сериозен проблем е, че заради завишеното търсене на строителни работници, цените за два дни са се покачили главоломно. Местните твърдят, че са им искали по 40 хиляди лева за ремонт на покрив и то не голям.

От Община Велико Търново заявиха, че и днес техни служители описват щетите след погрома, но лошото време допълнително затруднява работата им.