Обединен детски комплекс – Кюстендил обяви началото на традиционния конкурс за детско творчество "Кюстендил – това е моят град“, съобщиха за "Фокус“ организаторите. С него се цели стимулиране развитието на детското въображение, фантазия и творчество, възможност за изява на творческата енергия на учениците в избрана от тях област, чрез която да изразят своите желания, надежди и мечти, свързани с детството и техния град – мястото, където живеят, играят, спортуват, творят и учат, с красивата природа на Кюстендил.

Право на индивидуално участие в конкурса имат деца от предучилищна възраст и всички ученици от І до ХІІ клас от училищата и Центровете за подкрепа на личностното развитие. 

Конкурсът има две направления "Изобразително изкуство“ и "Литературно творчество“. Децата и учениците могат да участват в няколко раздела: "Рисунка“; "Приложно изкуство“; "Стихотворение“; "Приказка или разказ“; "Фотография“. Самият конкурс е включен в Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби в община Кюстендил.

Всички творби трябва да бъдат изпратени най-късно до 23 май 2024 година. Адресът на Обединен детски комплекс е Кюстендил, улица "Марин Дринов" №7. За конкурса "Кюстендил – това е моят град".