Окръжен съд – Стара Загора взе мярка за неотклонение "Задържане под стража“ спрямо 49-годишния С. Ж., направил опит умишлено да умъртви двама мъже в Стара Загора. Това съобщиха от пресцентъра на институцията. Престъплението е извършено на 19 септември по начин и със средства, опасни за живота.

На 20 септември отново в Стара Загора противозаконно е пречил на полицейски служители от Второ РУ и на ОД на МВР да изпълнят задълженията си, като не се е подчинил на неколкократно отправените му полицейски разпореждания да се предаде.

Установено е, че той е държал огнестрелно оръжие – пистолет и боеприпаси без разрешение.

Окръжен съд – Стара Загора приема, че от събраните до момента доказателства по делото може да се направи обосновано предположение, че С. Ж. е автор на деянията по повдигнатите му обвинения. Съдът счита, че съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши ново престъпление. Към момента едно от повдигнатите обвинения на С. Ж. е за извършено тежко умишлено престъпление по чл.116, ал.1, т.4 и т.6 във връзка с чл.115 във връзка с чл.18, ал.1 от НК, за което е предвидено наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Видно от справката му за съдимост същият е осъждан за други умишлени престъпления от общ характер на лишаване от свобода, като въпреки изтърпяното ефективно наказание "лишаване от свобода“ не се е поправил.

Определението на съда подлежи на обжалване с частна жалба и/или протест пред Пловдивския апелативен съд в 3- дневен срок.