Стачка оставя Пловдив почти без градски транспорт, след като шофьорите на автобуси на половината от линиите, без предупреждение, прибраха колите в гаража и отказаха да се движат. Причината за това са неизплатени възнаграждения, казаха за Агенция "Фокус" от Общината. 

Най-голямо е затруднението по шест от градските линии, а превозвачът в лицето на собственика Веселин Дошков, директно предупреди хората да си търсят алтернативен транспорт, тъй като стачката може и да продължи.

Новината, че повечето от линиите в Градския транспорт в Пловдив са спрели работа, съобщи директорът на ОП "Организация и контрол на транспорта“  Георги Стоилов. Стачкуват както шофьорите, така и кондукторите и останалият персонал на един от превозвачите - "Хеброс бус", който обаче държи по-голямата част от линиите в града.

Стоилов бе обнадежден, че Веселин Дошков ще разреши въпроса, като поговори с шофьорите си и те ще излязат отново на работа. Това обаче не се случи в рамките на днешния ден. Шофьорите отказаха да работят и дори заявиха готовност протестът им да продължи дълго. 

Дошков директно обвини за проблема Община Пловдив като каза, че корупцията там е голяма.

От Общината обаче не поеха вината, а обясниха, че няма забавяне на никакви средства за градските линии, като дори са осигурени допълнителни такива през тази година. 

Ние ще продължим да следим как ще се разреши проблемът с градския транспорт в Пловдив и ще има ли отново стачки.

Повече може да чуете в прикачения аудиофайл.