Затрудненията по шест от линиите на градския транспорт в Пловдив ще продължат до края на деня, а може и повече. Добре е хората да мислят за алтернативен начин на придвижване. Това каза за Агенция "Фокус" Веселин Дошков, собственик на "Хеброс бус“.

"Коректно е да предупредим пловдивчани за това", каза Дошков. Колите по линия номер 6 изобщо не се движат, спрели са работа. По другите пет линии има някои коли, които все още изпълняват своите курсове, добави той.

По думите му, става въпрос не точно за неизплатени заплати, а за ваучери. Шофьорите са получили своите заплати, но не са взели ваучерите. А кондуктори и други служители на фирмата не са получавали и заплатите.

Веселин Дошков прехвърли цялата вина на община Пловдив. Твърди, че корупцията там е толкова голяма, че се е стигнало до това да им задава въпроса какво искат да им се плати, за да си получи това, което държавата иначе е отпуснала за превозвачите като помощ. Не им е била изплатена въобще и помощта за ковида. Тя е отишла незнайно къде, каза Дошков. 

"Крайно време беше да се случи това“, каза ядосано Дошков. "Държавата ни отпуска средства, а те правят и невъзможното, за да не ни ги дадат. Разберете,  половината от автопарка ми беше на метан. Как се кара на цена от 6.30 лева метан? Как няма да се затрудниш?, добави той.

Линиите на въпросния превозвач са № 6, 7, 20, 37, 99 и 29.