Пловдивският окръжен съд освободи под гаранция 41-годишната Анка Михайлова, обвинена че по непредпазливост е убила осиновената си дъщеря Севда.

"Постъпило е искане за изменение на мярката ѝ за неотклонение. На 9 януари магистратите са определили на Михайлова парична гаранция в размер на 3000 лева", съобщиха от прокуратурата.

На 23 септември вечерта в болница в Пловдив постъпи дете – момиче на 1 година и 9 месеца, което е имало травми по главата и тялото, синини, както и следи от ухапвания. Детето е било доведено от Анка, негова майка. След извършени прегледи и изследвания, с оглед установените травматични увреждания, лекарите са подали сигнал на телефон 112.

Незабавно са започнали действия по разследването за установяване на фактическата обстановка по случая – разпити на свидетели и други. Заради противоречиви данни са били назначени експертизи за установяване на психичното състояние на майката и на телесните повреди на детето.

Първоначалните доказателства сочат, че травмите по тялото на момичето са нанесени от Анка. Тя се е грижела сама за детето. По-късно детенцето почина в лечебното заведение.