"Топлофикация Сливен -инж. Ангел Ангелов“ е изпратила тревожно писмо до кмета на Община Сливен и общинските съветници, в което сигнализира за опасност от провал на предстоящия отоплителен сезон. В него, дружеството изразява своето безпокойство по повод получена информация от "Брикел“ за евентуално спиране на доставките на обогатено енергийно гориво, което сливенската централа ползва и то представлява 70 % от суровината, с която работи. Това от своя страна би довело до невъзможност централата да произведе достатъчно топлинна енергия през зимата, която да задоволи търсенето. Резервните мощности на ТЕЦ-а също работят с обогатеното гориво.

"Битовите клиенти на "Топлофикация Сливен -инж. Ангел Ангелов“ са над 14 хиляди, на доставената от нея топлинна енергия разчитат почти всички учебни заведения в града, болници, административни сгради и др. Основен клиент на топлоенергия чрез пара е и един от най-големите заводи в града където работят 2 500 човека.



Прекратяването на доставките на обогатено енергийно гориво към ТЕЦ Сливен ще доведе до невъзможност да изпълним нашата работа през новия отоплителен сезон, а от там и до значим социален, битов и икономически проблем с непредвидими последствия“, се казва в писмото.

"Преустановяването на работа на сливенската топлоцентрала, поради липса на гориво, би натоварило и електоенергийната система на страната през зимния сезон“, допълват от дружеството.