Обвиняемият за убийството в Кючука - Кольо Иванов Колев остава в ареста, предаде репортер на "Фокус". Пловдивският окръжен съд вчера взе най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража спрямо 55-годишния мъж за умишлено нанесена средна телесна повреда.

Случаят стана известен миналата седмица, когато синът на починалия сподели за трагедията в Facebook група. 

Смъртта на Тоневски е настъпила след спор. Колев е ударил в лицето Тоневски, той пада и докато е още на земята, Колев го удря два пъти в областта на корема. Тоневски е приет в болница, влошава се следствие на травмите и почива.

След нанасянето на побоя, обвиняемият е направил опит да прикрие авторството на деянието.

Колев е осъждан 10 пъти, като в три от случаите – за квалифицирано хулиганство, за които е търпял ефективни наказания лишаване от свобода. Хващан е също да управлява автомобил без книжка, както и да управлява МПС при наличие на алкохол в кръвта.

Случаят има множество свидетели включително и присъстващи през цялото време на случилото се. По техни думи Кольо се е похвалил, че е пребил Тоневски до смърт. Той е показал клип на телефона си как жертвата лежи безжизнено под масата.

Колев опроверга думите на прокурора и каза, че Тоневски е бил пиян и затова е лежал безпомощно. Той твърди също, че Тоневски е досегнал пръв и той е отвърнал след това.

Съдът прецени, че от доказателствата събрани до момента, може да се предположи, че Колев е автор на престъплението. Наказателният кодекс предвижда наказание лишаване от свобода в размер от 2 до 8 години.

Колев е лице с висока степен на обществена опасност.