Публикацията на Plovdiv24.bg След сигнал за нарушение в "Капана": Аре, викайте си полицията, да ми пишат глобата и се махайте оттука стана повод за незабавна проверка на място от служители на "Общинска полиция". Тя бе направена по разпореждане на заместник-кмета по транспорт и обществен ред и сигурност Ангел Славов, до когото отнесохме сигнала на нашия читател.

В момента на проверката на въпросното място, предназначено за автомобил на водач с увреждане, е имало паркирана кола с инвалиден стикер, така че нарушение не е установено. Заместник-кметът заяви, че проверките в "Капана" ще бъдат засилени и Общинска полиция ще обикаля регулярно квартала. 

Договорите за служебен абонамент се сключват с ОП "Паркиране и репатриране", като съответното юридическо лице за своя сметка поставя необходимата маркировка и сигнализация. Видно от снимковия материал, в конкретния случай не става въпрос за място с платен абонамент, а за паркомясто, предназначено за инвалиди. Ако паркиралата кола няма инвалиден стикер, тя е в нарушение и собственикът ѝ подлежи на санкции от комптенетнти органи. Така че гражданинът е постъпил правилно, като се е обадил в полицията, коментираха от ОП "Организация и контрол на транспорта".