В "Капана" всяка уличка е превърната в безкраен паркинг. Това се казва в позиция на общинския съветник Слави Георгиев.

"Здравейте! Намирам се в началото на квартал “Капана", сърцето на град Пловдив. Колко общински наредби не се спазват само в този микрорайон на града?

На първо място, тук имаме въведена "зелена зона“. "Зелена зона“ означава, че тук може да влизат само живущи и наематели в "Капана". В същото време ние виждаме, че влиза който си пожелае, включително много автомобили с изцяло непловдивска регистрация. В квартал “Капана", всяка една негова уличка е превърната в един безкраен паркинг, в който често ставаме свидетели на автомобили, които търсят показност, на неправилно спрели шофьори, на форсиране на двигатели, на множество бибипкания.

Всичко това не е редно да се случва в "Капана", още повече когато имаме въведена "зелена зона". Дали обаче, това е единствената общинска наредба, която не се спазва на територията на квартала?

За съжаление, от доста години "Общинска охрана" се изтеглила от "Капана" и по никакъв начин не опазва обществения ред. Поради тази причина в квартала се напълни с множество просещи хора, които минават от маса на маса и тормозят хората. Това означава, че ние имаме втора общинска фирма, която не си спазва задълженията и не прилага наредбите за обществения ред и сигурност.

Трета общинска наредба, по която имаме нарушения в квартал “Капана", е тази за цветовете на чадърите. Преди няколко години беше направено едно уеднаквяване.

Според общинската наредба, всички чадъри в Пловдив по търговската зона трябва да бъдат в светли и бели цветове, и да нямат рекламни надписи, особено на алкохол.

За съжаление, това което виждаме е, че навсякъде е пълно с разноцветни чадъри, което разбира се, отново е нарушение на наредбите на Община Пловдив. Всичко това посочва, че Община Пловдив е абдикирала от своите задължения да налага и да правоприлага своите общински наредби.

Защо тогава те се приемат и кой трябва да ги налага? Във всеки случай, Пловдив се нуждае от кмет, който изцяло да може да правоприлага наредбите на Община Пловдив. Както и да осигурява за всички граждани равен достъп и право на ползване на "Капана".