След сигнал от жителите на Горна Оряховица, Министерство на регионалното развитие и благоустройството призна за технически грешки при изчисленията, по които се одобряват кандидатите по програмата за безплатно саниране на жилищни сгради. Както "Фокус“ Ви информира сагата на Николай Николов, председател на СС "Дружба 7-10“ и неговите съседи започна още през януари. Тогава те ни сигнализираха, че са неоснователно отхвърлени от списъка с одобрените. Николай открива, че заради техническа грешка тяхната сграда е получила 90 точки, а по предварителни изчисления, направени по таблици на министерството, точките е трябвало да бъдат 130.

"Веднага, след като разбрах резултата, написах жалба до МРРБ. От там доста време никой – нищо, не ми обърнаха внимание. След това се принудих да потърся медиите, за което ви благодаря, че откликнахте всички“, казва Николай.

След дълго чакане идва и конкретна позиция от министерството.

"Получихме отговор от тях, че наистина има грешка, че създават комисия, която да преразгледа всичко и вчера получихме отговор, който е окончателен и който е в наш плюс, казват, че ще бъдем санирани“, допълва председателят на Сдружението на собствениците.

За обновяването на блока ще бъдат отпуснати 4 млн. лв. Това значително ще подобри състоянието на над 30-годишната сграда.

"Ползите за нас ще бъдат много големи. Най-вече ще го усетим в сметките за отопление“, категоричен е Николай.

Благодарен е той, благодарни са и всички негови съседи и допълват, че всяка една нередна ситуация има своето решение, ако си достатъчно упорит и търсиш правата си.