Гражданка с уместни въпроси относно новите тротоари и маркировката по ул."Плиска". След като действията по обновяване на тротоарите по съответната улица приключиха, будна гражданка сигнализира за нередности в социалните мрежи. Жената се оплаква от зле поставената маркировка и не доброто разпределение между вело - и пешеходни алеи.

"Някой знае ли защо новите тротоари по ул. "Плиска" се превръщат във велоалеи? Трудно ми е да разбера, защото успоредно на този тротоар, наблизо - в парка на младежта, цялата крайна алея е също вело (независимо, че велосипедистите си карат по пешеходните). И още - защо е толкова ужасно качеството на маркировката?!"

В коментарите под публикацията жената среща разбиране, като и други граждани си задават подобни въпроси. Ето и един от тях: "Скандално...Въобще да не коментираме как изглежда велоалея в един европейски град и какво виждаме в Русе. И бих попитал - има ли архитекти и урбанисти в Русе? Или в общината работят само хора, които могат да полагат некачествена маркировка?", написа друг гражданин.