Четиримата души са с опасност за живота след вчерашния масов бой в Казанлък, съобщиха за "Фокус" от ОДМВР-Стара Загора.

Припомняме, че вчера в 13:55 часа в РУ-Казанлък, на тел. 112, е получен сигнал за масово сбиване в централната част в гр.Казанлък. На място незабавно са изпратени полицейски екипи, предприети са действия за възстановяване на обществения ред. Установени са множество пострадали лица, които са откарвани в болнични заведения.

От информацията до момента едно от лицата участвали в сбиването – 36-годишен мъж е починал, вследствие нанесените травматични увреждания. В сутрешните часове днес, в болнични заведения са седем лица, от тях четири с опасност за живота. 

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия са установени и задържани за срок до 24 часа 19 лица, участници в сбиването. Образувано е досъдебно производство по чл.115 от НК. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора. От полицията са взети всички необходими мерки за опазване на обществения ред на територията на РУ-Казанлък, в района има засилено полицейско присъствие, което ще продължи и в следващите дни

Рени АТАНАСОВА