"Намирам се в квартал “Остромила" по покана на множество живущи в този най-нов район на Пловдив. Това, което е изградено от общината, е шосето, което свързва "Коматевско шосе" с шосето за Марково. Все още Община Пловдив не е изградила нищо друго за този най-бързо развиващ се пловдивски квартал", съобщава общинският съветник Слави Георгиев. И допълва:

"Вече има десетки построени къщи и кооперации, има още десетки в процес на строеж. Както е предвидено по-новия общ устройствен план на Пловдив, цялата територия от район “Южен" до околовръстното шосе на Пловдив ще бъде застроена. Това би било много добре, защото по този начин ще може да бъде разтоварено строителството в централна градска част, където да спре презастрояването, а Пловдив да се развива в южна посока, така както е предвидено още десетилетия назад.

Обаче, за да може това да се случи, е необходимо общината да влезе в своите функции, а именно да изгради нормални улици, да изгради липсващи тротоари, да предвиди места за детска градина, за детска ясла, както и да изгради нов парк. Има отреден терен за нов парк зад тренировъчното игрище на ФК “Ботев". Необходимо е да се предвидят и съответно, и закупят имоти, за да може да се изгради и детска градина, и детска ясла.

Всичко това ще направи така, че тези хора, които вече живеят тук и за в бъдеще ще живеят, и са съвестни данъкоплатци на Община Пловдив, да получат адекватно отношение. Ако получавам вашето доверие и за в бъдеще, ще направя така, че общината да използва своите ресурси да облагороди този район, така че той да стане удобен и привлекателен за живеене, и да отговаря на нуждите за съвременния живот".