Славчо Атанасов представи кандидатите си за кметове на районите на "Северен" и "Западен". Това са съответно Асен Костов и Тодор Тодоров, предаде репортер на "Фокус".

"За нас е удоволствие да подкрепим Асен Костов за кмет на "Северен".  Не искам да правя характеристика на стария кмет на района (б.р. - Стоян Алексиев), народът сам му направил. Хората търсят повече Костов от него. Това е достатъчно да се каже по този въпрос.", каза Атанасов за Костов.

"Зоната около Гребната база е напълно презастроена. Там живеят поне 20 000 човека. Говоря за жилищните сгради зад "Пещерско шосе". Там блоковете са толкова нагъсто, че хората могат да си подават ръцете през терасите. Там Тодор Тодоров ще се сблъска със сериозни проблеми."

"Като бъдещ кмет на Пловдив поемам ангажимент за изграждане на ново училище. Предвижда се терен за него, който се намира до мол "Пловдив". Това е проблем, който ще стане драматичен до 2-3 години."

"Прословутият "Модър-Царевец" започна по мое време. Нашият екип направи проекта и подсигури 14 млн. лева за неговото изграждане. Просто се искаше от новия кмет  да го започне и да го завърши след 2 години. Вече 13 години не е завършен поради субективни грешки и незнайни приоритети. Първото, което направи кметът след мен, бе да пренасочи тези пари в асфалтиране на части от булеварди, които след половин година станаха като дунавски вълни. Обещавам на Тодор Тодор, че ще насочим усилията си за завършване на този обект. Хората правят тунели под Босфора и Ламанша за по-кратки срокове, а пък ние се мъчим още с "Модър-Царевец"

"В моя мандат всички обекти се строяха и ремонтираха без закъснение. Първото нещо, което ще направя като кмет, е да видя какво наследство ще получа. Пази се като държавна тайна колко са дълговете на Пловдив. В общинските среди чувам, че дълговете на общината са много повече от 100 милиона лева", допълни той.