Каналджията Мухамад Дургам, който бе задържан след гонката с полицията в Бургас, остава в ареста. Това реши Бургаският районен съд, предаде репортер на "Фокус". 

Дургаам се появи с гипсирана ръка в Съдебната палата днес, демонстрирайки, че чувства силна болка. Той  изрази съжаление пред съда за стореното. И заяви, че не употребява наркотици – каквото показа полевият тест на полицията. По време на заседанието днес стана ясно, че сириецът е осъждан в България.  Той е регистриран като кандидат бежанец в края на септември.

"Всичко с користна цел – за пари", съобщи пред медии защитникът на Дургаам – адв. Борислав Янков. Според него  Мухамад е поискал по 100 евро от всеки от мигрантите, за бъдат транспортирани с колата, която преди това е била наета от сириеца.

Припомняме, че около 20.00 ч. във вторник след село Дебелт, мобилен патрул на Жандармерията забелязали лек автомобил “Нисан Кашкай", в който влезли няколко човека. Подали са сигнал за спиране на автомобила, но водачът му увеличил скоростта и след преследване в района на кръстовището на бургаската ул. “Иван Шишман"  се блъснал в паркиран лек автомобил.  

По време на преследването към патрула на Жандармерията се присъединили и екипи от градските управления. След допускане на пътния инцидент от купето излезли, разбягвайки се в различни посоки, общо осем мъже - мароканци. Седем, от които са задържани същата вечер, а последният на следващия ден. Водач на автомобила е именно Мухамад Дургам.