44-годишният каналджия Мухамад Дургам, който бе задържан след гонката с полицията в Бургас, бе конвоиран току-що в Съдебната палата. След минути Районен съд-Бургас ще определи мярката за неотклонение на сириеца,предаде репортер на "Фокус". 

Припомняме, че около 20.00 ч. във вторник, в района след село Дебелт, мобилен патрул на Жандармерията забелязали лек автомобил “Нисан Кашкай", в който влезли няколко човека. Подали са сигнал за спиране на автомобила, но водачът му увеличил скоростта и след преминаване през “Меден рудник", автомобилът преминал през маршрута ул. “Тодор Александров" - “Иван Вазов" - “Христо Ботев" - “Сан Стефано" - “Гладстон", а в района на кръстовището с ул. “Иван Шишман", се блъснал в паркиран лек автомобил. В него не е имало пътници.

По време на преследването към патрула на Жандармерията се присъединили и екипи от градските управления. След допускане на пътния инцидент от купето излезли, разбягвайки се в различни посоки, общо осем мъже - мароканци. Седем, от които са задържани същата вечер, а последният на следващия ден. Водач на автомобила е Мухамад Дургам. За него се знае, че е със статут на кандидат бежанец, пребиваващ в Харманли. Роден е в Сирия, но е предоставил документ за самоличност, издаден от Федерация Сейнт Китс и Невис, както и шофьорска книжка, издадена във Великобритания.