Георги Генджов е клал майка си Рада Гешева с 2 ножа. Първият се е счупил след опит да й пререже гърлото. Последвали няколко десетки удара с друг нож по тялото – основно в областта на бъбреците и краката. Това стана ясно на брифинг, даден от директора на ОДМВР-Бургас ст. комисар Емил Павлов и окръжния прокурор Георги Чинев, предаде репортер на "Фокус".

Георги не е проявил никакво съжаление и разкаяние. Напротив – по време на разпитите казал, че искал е да приключи майката си "по хуманен начин“. Той втрещил разследващите с жестокостта си, като заявил пред тях "унищожих й бъбрека“.

Връщайки се след полунощ в своята квартира убиецът намерил там майката си. Казал е, че в продължение на 4 часа се е взирал в нея, след което тя се е паникьосала и започнало клането. По-рано през деня Георги й се е оплакал за здравословен проблем. Предполага се, че това е причината тя да отиде до апартамента му.

Генджов е лежал многократно в психиатрично заведение след сигнали от неговите родители. Само за последната година е бил настаняван 3 пъти. През 2017 е задържан за притежание на наркотици.