Бургаският окръжен съд даде днес ход на делото за жестоко убийство на учителката Рада Гешева. Пред съда се изправи синът ѝ Георги Генджев, който умъртви собствената си майка, наръгвайки я над 60 пъти с нож, предаде репортер на Burgas24.bg.

Прокурор Ангел Георгиев разкри пред журналисти, че Генджев е лежал в психиатрично заведение 9 пъти. Експертиза е доказала обаче, че задържаният е вменяем. Георги е направил  самопризнания за извършеното убийство. Георгиев разкри, че по тялото на жената са нанесени 67 удара с нож.

Адвокатът на обвиняемия Ваня Радиева заяви, че Генджев бил в обтегнати отношения с майка си и баща си. От страна на родителите са завеждани няколко дела за домашно насилие. Те обаче са прекратени впоследствие, поради тяхното оттегляне. Гешева е искала Георги да се лекува, нещо, което той отказвал.     

Припомняме, че в нощта срещу 21 януари Георги намушка майка си, като преди това опитал да пререже гърлото й, но ножът се счупил. Тогава взел друг и започнал да забива острието в тялото на беззащитната 64-годишна учителка.

Следващото заседание ще се проведе на 6 август.