Изключително ценната просветителска програма на школа "Дедал“ се разгръща за 15-та поредна година. Досега тя е оставила своя отпечатък върху личния и професионалния път на над хиляда творци. Школата предоставя среда, стимулираща развитието на деца и младежи в неравностойно положение или в риск, и на млади творци на свободна практика, предаде репортер на Радио "Фокус“ - Варна.

Те се обучават не само в практически умения, но и стават част от общност на споделени ценности. Екипът на "Дедал" работи безвъзмездно и изцяло доброволно в името на културата и образованието. Основните принципи за работа са творчеството, науката, добрата култура, доброволчеството и отговорността. Всеки участващ в процесите на школата приема тези принципи.

Свободните места за новата учебна година са разделени по възрастови групи и по специалности: изобразително изкуство, теория и практика на съвременното изкуство, кинематография, дигитални изкуства, ударни инструменти.

За кандидатстването е необходимо представяне на авторски творби. След преглед от жури, ще се проведе събеседване. Занятията са без такси за участие, с осигурени всички необходими материали и пособия, софтуер и техника. Обучението започва на 1. октомври и продължава до 30. юни 2023 г.

Въпросите си можете да зададете на следните телефони: 052 615521, 0888 240605. Подробна информация можете да откриете тук:

Просветителската програма за 2022 година се финансира от:

Национален фонд "Култура" и "Erasmus+" на Европейския съюз.

Школата се развива с помощта на приятели, ценители и меценати. Сред партньорите й е Апелативен съд – Варна, на чиято територия младите творци разполагат с арт салон за представяне на изложбите си.