На Шишкова градинка не и върви. Отново тръгна да пропада, видя репортер на "Фокус". Част от павенцата вече са хлътнали. Вярно е, че е с малко, но с времето проблемът ще се задълбочи, ако своевременно не бъдат взети мерки.

Това е поредното компрометиране на глътналия стотици левове проект по естетизация на един от символите на Варна.

Преди година част от бронираното стъкло, което покрива археологическите находки на Шишковата градинка, бе изцяло напукано. Под него се намират останки от късноримската стена на древния Одесос. По време на обновяването на градинката бе решено тези старини да се виждат. Бе изградена метална конструкция и поръчано специално бронирано стъкло от Австрия. То беше напукано и обектът заобграден със строителни платна, докато се чака ново. Кога ще дойде, обаче никой не знае.

Пред 2021 година един участък от Шишковата градинка пропадна и трябваше спешно да се махнат павенцата, да се трамбова участъка и отново да се наредят.

Кръглата градинка бе обновена преди близо 4 години по проект "Естетизация и модернизация на градската среда“ по Оперативна програма "Региони в растеж“. Средствата за реконструкцията на целия проект са над 1.3 млн. лв., стана ясно тогава. Новото "лице" на Шишковата градинка бе част от пълното обновяване на ул. "Михаил Колони" - от бул. "Княз Борис I" до Морската градина.