Стартира сезонът на бебетата в Зоологическата градина във Варна, научи "Фокус".

Първите нови обитатели се родиха в последните дни на март. Това са три камерунски козички. Майката се казва Маша и е на 4 години.

Преди няколко дни се родиха и 5 муфлончета - две от една майка, две от друга, и едно от трета.

Малките вече тичат на воля в Зоопарка и всеки варненец, и гост на града може да им се порадва.   

Зоопаркът е един от символите на Варна. Началото му е поставено на 30 април 1961 г. Основното строителство е в периода 1958-1961 г., проектант на по-голямата част от клетките е архитект Бистра Маркова, други са дело на архитект Кръстан Каракашев. Голяма е и заслугата на тогавашния кмет на града Николай Бояджиев.

Зоопарк Варна се намира в сърцето на Морската градина, в съседство с Делфинариума и Природо-научния музей.

Първите заселници на зоопаркa са мечокът Максим, подарен от моряците на ескадрен миноносец "Георги Димитров" през 1956 г. и благородният елен Лонгоз. До построяване на мечкарника Максим е бил вързан с верига за едно дърво. В мечкарника е заселен през 1958 г.

Езерата са населени с розови пеликани. До 1973-74 г. са получени животни от зоологическата градина в София и от зоопаркове в чужбина – кенгуру, лами, пантера, пингвин, лебеди от Берлин и др.

През 1994 г. в зоологическата градина има около 50 вида животни, като най-възрастните са камилата Мартин (24 г.) и мечките Мартин и Марга, родени през 1972 г.

Зоопаркът е любимо място на деца и възрастни.