Седмица на правото се провежда във варненския Икономически университет, Катедра "Правни науки".

Програмата е наситена с мероприятия, които стартираха днес и ще продължат до 12 април.

Днес бе открита изложбата "Златни страници". Тя ще продължи до 12 април.

През Седмицата на правото ще се проведе дарителска акция под надслов "Малка юридическа библиотека", предназначена за фонда с юридическа литература на ИУ – Варна, към която могат да се включат настоящи и бивши преподаватели, практикуващи юристи, съпричастни към каузите на образованието и правната култура, възпитаници на университета. Книгите се предоставят от дарителите в периода 6 – 12 април 2023 г. в заемна служба на библиотеката.

На 10-ти април от 10:00 ч. ще се проведе студентска научна сесия, секция "Правни науки" 2023 г., в зала Coworking Space за студентите в ИУ – Варна.

Същият ден от 10:15 часа в зала 122 ще бъде открито събитието "Първи стъпки в медиацията", което цели да срещне студенти, преподаватели и служители на ИУ – Варна с медиатори от Институт "Итера" и Университетски център по медиация.

Ще бъдат представени основни моменти и тренинги свързани с медиацията.

На 11-ти април от 16:15 ч. в зала 128, ще се проведе публична лекция на Федерален съдия Дейвид Кемпбъл от САЩ на тема "Дигитализация в съдебната система".

На 12-ти април от 10:30 ч. в зала 122, ще има публична лекция на тема "Изкуствения интелект в съдебното производство". Гост - лектор ще бъде Ангелина Лазарова – съдия в Апелативния съд във Варна.