Благотоворителен концерт под надслов "Песен за малките герои“ предстои тази вечер във Велико Търново, предаде кореспондент на "Фокус“. Организаторите от Ротаракт клуб – Велико Търново уточняват, че проявата е в подкрепа на проект "Светулка", който е насочен към обновяване на педиатричното отделение при МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов".

На сцената на Арт Лято в района на паметника на Асеневци ще се изявят деца от музикална школа "Елита", детско естрадно студио "Румина" и детска вокална група "Пеещи камбанки" при Младежки дом - Велико Търново. За доброто настроение на гостите на събитието, ще се погрижат още мажоретките от ОУ "Бачо Киро" - Велико Търново.

Концертът ще е без вход, а всеки, който желае да подкрепи инициативата, може да направи дарение в специално определена за целта урна. По време на концерта ще има и базар с рисунки на малчугани и младежи от "Елита“. Парите от тях също ще бъдат насочени към каузата.

Началото на музикалното събитие ще е в 18:00 часа, а мястото е сцената пред паметника на Асеневци.

"Фокус“ припомня, че още през 2021-а Ротаракт клуб - Велико Търново, чрез кампанията "За малките герои", осъществи ремонтни дейности в детското отделение на областната болница, в резултат на която бяха обновени девет стаи и беше изграден един изцяло нов санитарен възел. Сега трите организации се обединяват за окончателно обновяване на детското отделение в МОБАЛ.