С изложба и концерти сдружение "Елита“ от Велико Търново празнува първия си юбилей. През 2022-а организацията навършва 10 години, предаде кореспондент на "Фокус“. Основната цел на сдружението, чиито ръководител е Петя Василева, е да популяризира българското изкуство у нас и в чужбина.

Празничната програма започва с откриването на детската изложба "Рождество“, създадена по проект "Нотна палитра“. Тя вече е подредена в Изложбени зали "Рафаел Михайлов“, а официалното и представяне ще е от 17:30 часа. Час по-късно на същото място 130 деца, обучаващи се по изобразително и вокално изкуство ще поздравят всички гости на експозицията с празничен концерт. От сдружение "Елита“ уточняват, че съвместно с двете прояви ще има и благотворителен базар с ръчно изработени картини и сувенири. Събраните от него средства ще бъдат дарени на комплекс Кризисен център за лица "Търновград“.

Юбилейният концерт "10 години сдружение "Елита“ ще е на 8 декември /четвъртък/ от 18:00 часа в голямата зала на Община Велико Търново. Специални гости ще са дует "Шик“, балетна школа "Класика“ – Велико Търново, фолклорен колектив "Плетеница“ – Велико Търново, МШ "Елита“, МШ "Чучулиги“ – Ловеч, клуб по художествена гимнастика "Етър-Елит“ и инструменталисти от СУ "Емилиян Станев“ във Велико Търново. Тази проява ще даде началото и на осмото издание на националния конкурс за вокално и танцово изкуство "Звезден сблъсък“, в който ще се състезават над 600 деца от цялата страна. Надпреварата продължава до 11 декември, а изпълненията отново ще са в голямата зала.

Голям концерт в Изложбени зали "Рафаел Михайлов“ е предвиден и за 15 декември от 18:00 часа.