Русенците Теодор Цветков и Светослав Захариев – Сисо бяха отличени от фондация "Агент на промяната“ за 2023 година. Двамата получиха наградите за тяхната усилена работа по социално значими каузи, съобщиха от Община Русе.

Теодор Цветков, известен със своите благотворителни каузи, плувец и рекордьор, стана "Посланик“ на "Агент на промяната 2023“. При получаване на наградата той коментира: "Искрено съм трогнат от това признание и от подкрепата на всички вас! Този опит ме сближи с невероятни хора, които като мен предприемат действия за доброто на обществото. Моята мечта е да правим света около нас по-добро място, където с любов и съпричастие се грижим един за друг. Вярвам в силата на общността и в това, че заедно сме по-силни!“

Светослав Захариев – Сисо получи първо място в категория "Промяната за всеки“, заедно с д-р Алдин Али. Той активно помага на деца с увреждания, за да се чувстват приети и приобщени чрез фитнес занимания в специално оборудвана зала. По този начин Сисо помага за тяхната рехабилитация и социализация.

Събитието се провежда всяка година, като на него присъстваха кметът на Столична община Васил Терзиев, министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова, тв водещият Ники Кънчев, както и други представители на неправителствени организации, популярни актьори, музиканти, писатели, журналисти и спортисти.