С водосвет и символична първа копка започна изграждането на плувен комплекс "Младост“. На официалното събитие присъстваха и кметът на Пловдив Здравко Димитров и заместниците му Пламен Райчев и Георги Титюков, авторът на проекта арх. Тодор Абаджиев и представители на фирмата изпълнител, предаде репортер на "Фокус".

По проект басейнът е с олимпийски размери – 10 коридора, 25 метра ширина и 50 метра дължина. Специално съоръжение ще може да намалява дължината наполовина. Капацитетът е за 1000 зрителски места, като е предвиден достъп и за хора с увреждания. В комплекса ще има фитнес зала, медицински кабинет, съблекални, кафенета, санитарни помещения. Проектът е в процес на актуализация, тъй като на покрива ще има фотоволтаични панели. Новият комплекс се намира до стария басейн "Младост“ и между двете сгради ще има топла връзка.

Всъщност това е втора първа копка и на практика представлява рестарт на изграждането на обекта. В края на предишния управленски мандат беше направена първа копка, но след встъпването в длъжност на Здравко Димитров той спря изпълнението на проекта заради неосигурено финансиране. Тогава цената беше 12 милиона, а сега е 17,4 млн. лв. без ДДС. Средствата са от нисколихвения заем от Фонда за устойчиви градове. Изпълнител на обекта е фирма ГБС – Пловдив.