След откриването на учебната година в Спортното училище "Васил Левски", кметът на Пловдив отиде да инспектира докъде е стигнал проектът за изграждане на плувен комплекс "Младост", предаде репортер на "Фокус".

Там той се срещна с автора на проекта арх. Тодор Абаджиев., който му показа коридора за обслужване и къде ще бъде преместена абонатната станция и ОВК.

Припомняме Ви, че първата копка на плувен комплекс "Младост би дадена през месец май, но всъщност това е втора първа копка и на практика представлява рестарт на изграждането на обекта. В края на предишния управленски мандат беше направена първа копка, но след встъпването в длъжност на Здравко Димитров той спря изпълнението на проекта заради неосигурено финансиране.

По проект басейнът е с олимпийски размери – 10 коридора, 25 метра ширина и 50 метра дължина. Специално съоръжение ще може да намалява дължината наполовина. Капацитетът е за 1000 зрителски места, като е предвиден достъп и за хора с увреждания. В комплекса ще има фитнес зала, медицински кабинет, съблекални, кафенета, санитарни помещения.

Повече информация можете да видите във видеото.