След множество сигнали и жалби, свързани с ползването на спортната площадка в квартал "Колуша“ в Кюстендил, както и едноседмичното й затваряне, вече е взето решение за това, как спортното съоръжение ще бъде ползвано, предаде репортер на "Фокус“. С цел недопускане на хулигански прояви на спортната площадка ще бъдат допускани само лица на възраст до 19 години, по списък предоставен на община Кюстендил, придружени от учител, педагог, треньор или родител на посетител от групата.

Работното време на площадката е от 10.00 часа до 14.00 часа, както и от 16.00 часа до 21.30 часа, но само за летния сезон. Времетраенето на посещение на едно лице, за деня не може да надхвърля 90 мин.

Заявката за посещение се представя от 08.00 часа до 17.00 часа на мобилен номер: 0888732430- Васил Гиков, зам.-директор на Общинско предприятие "Управление на общински имоти" – Кюстендил. Списъците трябва да съдържат име и фамилия на посетителите и отговорника, както и телефонен номер за връзка с него.  До седмица заявките ще може да се пращат и по електронен път.

За спортната площадка се регламентират и правила, които са задължителни за ползвателите.  

Не се допускат лица в нетрезво състояние или под въздействието на упойващи вещества; Пушенето, внасянето на алкохол и упойващи вещества в района на спортната площадка е строго забранено; Не е разрешо внасянето на храна и хранителни продукти; Играещите трябва да бъдат в спортен екип и подходящи футболни обувки за терен с изкуствена трева. Не се допускат до спортната площадка посетители с бутони; Ползването на спортната площадка по начин, нарушаващ целостта или по начин, довеждащ до невъзможност за по-нататъшната й употреба създава предпоставка за търсенето на имуществена отговорност; При извършено нарушение или неприлично поведение по време на спортните дейности се докладва на общинска администрация и на правоохранителните органи. При унищожаване на общинска собственост, която се намира на спортната площадка, я възстановяват в троен размер и се докладват на правоохранителните органи и на ръководството на общината; Забранено е посещението на площадката с домашни любимци.

Венцеслав ИЛЧЕВ