Община Кюстендил временно ограничи достъпа до изградената преди време многофункционална спортна площадка в квартал "Колуша“, предаде репортер на "Фокус“. От администрацията посочват, че причина за действията е поредна жалба, получена от живущите в близост до спортното съоръжение, които се оплакват от нетърпимо поведение от страна на ползвателите на спортната площадка в новия комплекс за отдих и развлечение.

Площадката ще остане затворена до вземане на съвместно решение с органите на МВР и компетентните институции, за възрастта на лицата, които ще бъдат допускани, пропускателният режим, работното време, вида и начина на ползване на съоръжението.

Хората в района са подавали няколко жалби, в които се сочи, че се създават от конфронтация с ползващите площадката, непрекъснати викове и шум. Навлизане на топките за игра в техните имоти и други.

От Общината са категорични, че при постъпване на оплаквания и за други прояви на неспазване на обществения ред, съоръженията незабавно ще бъдат затваряни, нарушителите ще бъдат санкционирани.

Венцеслав ИЛЧЕВ