Проблемът с тренировъчната база на улица "Чернишевски" в Пловдив, за която спорят два спортни клуба, влезе в заседателната зала на пловдивския общински съвет. Съветниците гласуваха да се даде думата на треньорите, за да представят своята гледна точка, предава "Фокус".

Кремена Антонова разказа, че нейният клуб е кандидатствал за залите, след като договорът с предишния наемател е изтекъл. Впоследствие ОбС е гласувал, решението е влязло в сила, но кметът Здравко Димитров отказва да подпише решението.

"Винаги сме ползвали частни зали, правили сме за своя сметка ремонти. Колегите не искат да напускат залата, защото са вложили средства в ремонт, но сумата е несравнима с тази, която ние сме плащали на пазарни условия. Решението да се даде залата на СК "Ера" се базира именно на това, че те имат още една база, два пъти по-голяма. Редно ли е един клуб да има две зали, а другия да няма нито една?" - каза Антонова и изрази надежда решението да се промени в тяхна полза. 

Председателят Александър Държиков уточни, че не е внасяно предложение за отмяна на решението.

Даниела Трифонова от клуб "Самодива" съобщи, че е пуснала заявление за удължаване на договора, но то е останало без входящ номер. Посочи, че ремонтът в двете сгради, които ползват, е направен с помощта на родителите, за да се превърнат помещенията в място, подходящо за деца.

"До мен достигна информация, че имат договор с Военния клуб и с частно училище "Дружба", където тренират. Кметът справедливо каза: Не мога да изкарам деца, за да вкарам други деца" - аргументира се Трифонова.

Заместник-кметът Анести Тимчев не скри неприятната си изненада, че е видял деца да носят плакати. Покани спорещите страни в Община Пловдив, за да се намери решение на проблема. 

Подробности гледайте в прикаченото видео.