Ден на читателя ще се проведе днес в Регионалната библиотека "Пенчо Славейков“ във Варна (бул. "Сливница“ № 34). Началото ще бъде дадено в 10:00 часа и ще продължи до 16:00 часа.

Традиционният Ден на читателя се завръща в юбилейния за Регионална библиотека месец. На 24 март посетителите на Основна сграда ще имат възможност да се срещнат в свободен разговор с автори и издатели, които ще споделят повече за процесите на писане, търсене на илюстратор и издаване на детски книги, обясняват от най-старата културна институция в морския град.

От там допълват, че два от най-популярните варненски клубове за литература ще гостуват на библиотеката, а всеки желаещ ще може да научи как да се включи към редовните им читателски срещи.

Най-смелите читатели ще могат да проверят литературните си познания в специално подготвени викторини и да си тръгнат от библиотеката не само с книги, но и с награди, открехват още от мероприятията, които са подготвени за днешния Ден на читателя в дома на духовността във Варна.

Програмата е следната: от 10:00 до 11:00 часа – Читателски клуб "Орбита“, от 10:30 до 12:00 часа – Среща със Събина Георгиева, създател на издателство "Меченосец“, автор на книгата "Опашати непознати“, от 13:30 до 15:00 часа – Среща с Терез Никол, автор на "Белите цветя“ и "Приключенията на котенцето Ричи“, от 14:00 до 15:30 часа – Читателски клуб – Варна, от 15:00 до 16:00 – Среща с Таня Петкова, създател на издателство "Ясна книга“, автор на книгите "Виждам те“ и "Истории от космоса“.

Регионалната библиотека "Пенчо Славейков" - Варна, чества през този месец 140-тия си рожден ден.