Спешна среща за стадион "Христо Ботев" свиква кметът на Пловдив Здравко Димитров с представители на футболния клуб, предаде репортер на "Фокус". причината е да се разгледа обстойно решението на Общинския съвет дали може да се осигурят средствата за авансовото плащане на металната конструкция след направените вчера изявления от строителя на стадиона Илиян Филипов.

"Аз се ръководя от закона, няма как, ако не е вписано в решението на ОбС, някой да го подпише, това е поредната среща и ако има възможност, ще го направим (плащането) никой от нас не е против, но законно", заяви кметът Здравко Димитров.

Заместник-кметът Пламен Райчев заяви, че трябва да се подпише допълнителен анекс, той сподели, че има разногласия в екипа за подписването на такъв.

"Аз мисля, че анекс трябва да бъде даден. Обществената поръчка беше за 52,5 млн. лв., бяхме заложили и 20% аванс, но нямаше как да го изплатим целия, тъй като тогава бяха заделени 25 млн. лв. и към онзи момент имахме само 20% от тези 25 млн. лв. Сега ще трябва да седнем на масата и да се разберем и заради допълнително отпуснатите 17 млн. лв.", уточни Райчев.

"Това решение на Общинския съвет беше изготвено от общински съветници, а не от администрация" прехвърли топката Здравко Димитров, който заяви, че в рамките на закона ще удовлетвори всички искания.