Презентация на тема "Химия на морето. Алкалност и pH на водата" бе представена пред варненски ученици. Тя бе дело на химикът Надежда Друмева от Института по океанология към БАН. Нейни слушатели бяха възпитаници от Варненска морска гимназия "Св. Николай Чудотворец“, които станаха и преки участници в химичните експерименти, подготвени специално за тях, и този път отново доказаха, че практическата наука е най-добрия път за учене с разбиране и затвърждаване на знанията получени в училище.

Това бе третата интерактивна презентация по проект "Морско синьо“ по Програма за морско дело и рибарство 2014 – 2020 г. на Местна инициативна група "Варна, район Аспарухово - Белослав - Аксаково“, научи "Фокус".

Презентацията бе представена тези дни в читалище "Просвета 1927" - Варна.

Ангажираността на децата и младежите от различни възрастови групи и насърчаването на интереса им към научноизследователската дейност, както и затвърждаването пред обществото на ключовата роля на науката в нашето ежедневие, са част от задачите на Европейска нощ на учените - проект SEARCH, по които учените от Института по океанология към БАН работят вече седма година.