В ролята на разказвач на вълшебни приказки се превъплъти актрисата от Държавен куклен театър  - Варна Миляна Ношкова. Тя гостува в ДГ "Христо Ботев" по покана на директора на образователната институция Елица Вълчева. Ношкова прегърна каузата на националната инициатива за насърчаване на детското четене "Разказвачът на приказки", научи "Фокус".

Целта на събитието, което е под егидата на МОН, е творци  - автори на книги и актьори, да отправят послание към децата, че всички ние растем по-знаещи и по-можещи с книгите и техните вълшебства. 

С великанска доза талант и куклено майсторство слънцеизлъчващата Миляна Ношкова докосна децата до световната приказна съкровищница. Тя им поднесе етюд от приказката "Червената шапчица". И ги покани да разсъждават върху качествата и постъпките на героите в импровизирано ателие  -  дискусия. 

Учениците от 4 група  "Чайка" със старши учители Виолета Иванова и Красинка Петкова трогнаха актрисата с театрален етюд по приказката на Елин Пелин "Трите баби". А по-малките от 2 Б група "Слънчо" я поздравиха със стихотворението "Кирил и Методий". Те й поднесоха разкошна, ръчно изработена картичка с послание, което гласи, че творците са пазители на българското слово и духовността.

Директорът на ДГ "Христо Ботев " Елица Вълчева благодари на актрисата Миляна Ношкова, че е докоснала съкровено кътче от тяхната душевност и е запалила искрица любов към обаянието на словото и вълшебството на приказките.