Подсъдимият по делото за убийството на Митко от село Цалапица Рангел Бизюрев ще бъде представляван от нов адвокат, ангажиран от семейството му, сподели пред репортер на "Фокус" служебният защитник на Бизюрев Димитър Колев.

"Тази сутрин бях уведомен от разследващия полицай в Криминална полиция, че има упълномощен защитник, който оттук нататък ще защитава правата и интересите на обвиняемия Бизюрев.", каза адвокат Колев.

Той не можа да конкретизира кой ще бъде новият защитник на подсъдимия.  

Припомняме, че Бизюрев остава с мярка за неотклонение “задържане под стража". Според съда има реална опасност той да се укрие, или да извърши друго престъпление, като например да повлияе на показанията на разпитаните свидетели с оглед уточняване на факти и обстоятелства.

През миналата седмица стана ясна причината за спора, както и кой е нанесъл ударите по тялото на Митко.

До фаталния момент се е стигнало заради обиди от страна на пострадалия Митко към Рангел посредством трети човек.

"Намерението на Рангел е било да има връзка с Митко и да видят дали няма спорове между тях. Опитал е да намери диалог, възникнали са реплики между двамата и се е стигна до нанасяне на удари от страна на Рангел. Ударите са били 4 удара в областта - торса, ребрата, но отрича да е удрял в лицето и смъртта да е настъпила следствие на това.", каза тогава служебния защитник на Рангел.

През утрешния ден започва отначало делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови, които са обвинени в лично укривателство. Процесът ще бъде гледан от нов съдия Спасимир Здравчев.

Освен за собствената си съдба, Рангел ще бъде отговорен за съдбата и на близнаците Динкови. Той ще бъде разпитан като свидетел по делото им за лично укривателство.