Съдия Екатерина Роглекова счете, че Окръжен съд Пловдив трябва да потвърди мярката за неотклочение “задържане под стража" на Рангел Бизюрев, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Възможно е при една по-лека мярка той да повлияе на показанията на разпитаните свидетели с оглед уточняване на факти и обстоятелства.  

Според съда има реална опасност той да се укрие, или да извърши друго престъпление. 

В съдебната зала защитата на Рангел искаше домашен арест. Припомняме, че той е обвинен за смъртта на Димитър Малинов от Цалапица. 

Днес Рангел Бизюрев беше докаран в Пловдив, след като пристигна с полет от Кралство Дания, където беше заловен след няколко месечно издирване и европейска заповед за арест. Разпитът му продължи пет часа. Той е признал, че е удрял Митко след конфликт, но не е искал да го убие.

Бизюрев е бил обиждан предната вечер от убития. Желанието и намерението на Рангел са били единствено и само да осъществи връзка с Митко и да си изяснят отношенията.

Той признава за 4 удара в областта на тялото - торса и ребрата, но отрича да е удрял пострадалия в лицето. Отрича да го е блъскал и ритал. Това заяви пред камерата на Plovdiv24.bg адвокат Димитър Колев, който защитава обвиняемия.

Бизюрев също така е отрекъл Митко да е бил заровен жив. По думите на адвокат Колев между обясненията на Бизюрев и единия от близнаците Борислав Динков има противоречия.

Днешното решение на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в Пловдив. Делото по обвиненията на Рангел Бизюрев ще се гледа на 28 март от 10 часа.