В Районна прокуратура - Пловдив е подаден сигнал и започва проверка във връзка с насилието, упражено върху кучето, което е станало обект на изключителна жестокост и липса на каквато и да е хуманност от страна на собственика си. Това съобщиха от прокуратурата за Plovdiv24.bg.

Припомняме Ви, че преди няколко дни ученици от Френската езикова гимназия "Антоан дьо Сент-Екзюпери" са станали свидетели на това как мъж бие и рита кучето си. Животното е било цялото в кръв и в много тежко състояние, със счупен крак, куцащо. Момчетата веднага са подали сигнал на телефон 112. След като идва полицията и те дават показания, служителите на реда са започнали издирвателни действия по установяване самоличността на собственика на кучето.

От информацията на съседите той е криминално проявен и стар познайник на полицията. Откакто има кучето, се държал брутално с него, но от страх комшиите не са казали нищо, тъй като мъжът е бил агресивен и към тях и техните деца. По техни твърдения той е малтретирал и предишното си куче, което е умряло от жестокостта, на което е било подложено.

Има данни, че сегашното куче е било насилствано и сексуално. От снимките, с които разполагаме, животното е наистина в лошо състояние. След подадени жалби до различните институции пловдивчанката, която ни сигнализира и още доброволци са успели да вземат кучето със съдействието на полицията и да го закарат на ветеринар.

След като полицията е успяла да го установи, извършителят е получил акт.