Карин дом стартира своята поредна мартеничкова кампания, като кани всеки, който има възможност и желание да се включи в изработката за мартеници.

Тя е с благотворителна цел. Тази година постъпленията от кампанията ще бъдат изразходвани за включването на двама нови треньори за плувните сесии и терапия на децата в ерготерапия и физиотерапия. Целта е подпомагане на ранното детско учене чрез арт терапия в Карин дом, съобщиха организаторите за Агенция "Фокус".

Работилничките се провеждат в новия Карин дом във Варна всеки делничен ден в периода от 12 януари до 24 февруари от 10 до 16 часа. Адресът е бул. “Цар Освободител" 86 А, на гърба на Здравна каса (зад Проектантска организация).

Всеки желаещ може да се включите и с негови модели мартенички, които да донесе на място в Карин дом или изпрати до фондацията.

Ще бъде организиран благотворителен базар, който да набере средства от продадените мартенички.  

Карин дом е организация с нестопанска цел, основана през 1994 г. от потомствения дипломат и филантроп Иван Станчов. От 1996 г. организацията стартира работата си като Център за социална рехабилитация и интеграция на деца със специални потребности.

26 години след своето създаване Карин дом е с водеща роля в предоставянето на професионални услуги за деца със специални нужди и техните семейства. През годините се развива и израства като терапевтичен център за деца със специални потребности, в който работят висококвалифицирани специалисти: кинезитерапевти, рехабилитатори, логопеди, психолози, специални педагози, социални работници.

Основните ни дейности са предоставяне на: услуги по ранна интервенция за деца от 0 до 3 г.; терапевтични услуги за деца от 2 до 8 г. и подкрепа за техните семейства, насочени към развитие на детските умения за успешно справяне в ежедневието и социална интеграция. Карин дом развива и обучителна дейност като предоставя квалифицирани обучения на организации и специалисти чрез своя Обучителен и ресурсен център. Годишно Карин дом подкрепя над 300 деца и семейства и обучава над 1200 специалисти.

Карин дом е модерен функционален център за предоставяне на комплекс от социални, здравни и образователни услуги за деца със специални нужди и семействата им – модел за страната и чужбина.

Карин дом работи за пълноценното развитие и израстване на деца със специални нужди в семействата им, за успешното им приобщаване и повишаване на толерантността в обществото.