Пловдивският общински съвет одобри обявянето на таен търг за общински имот от 3078 кв. м. в "Тракия". На терена, който се намира в промишлената зона до "Асеновградско шосе", ще се изгради временен открит паркинг по предложение на районния кмет Георги Гатев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Първоначалната цена за наем е 1540 лв. с ДДС, срокът е 5 години, депозитът - 50 000 лева, а гаранцията е 1 месечна вноска. Димитър Арнаудов от ИТН предложи наемът е минимум 3078 лв. с ДДС, срокът да се намали на 3 години, депозитът да е 20 000 лева, а гаранцията да е в размер на две месечни вноски.

Подобно предложение е било направено още при обсъждането в комисия, припомни Господин Апостолов от "Възраждане" и поиска представител на администрацията защо не може да се заложат по-високи цени.

Директорът на дирекция "Общинска собственост" Мирослава Сукарева обясни, че началната тръжна цена е изчислена съгласно Наредбата на ОбС за този тип имоти. 

Предложението на Димитър Арнаудов беше подложено на гласуване, но не бе прието. Оригиналното предложение получи 34 гласа "за", 1 "против" и 11 "въздържал се".