Започна изграждането на нов паркинг на кръстовището на булевардите "Шести септември" и "Източен", видя репортер на "Фокус". На терена са струпани строителни материали и се очаква всеки момент да стартират същинските дейности. 

Пространството вече е заравнено, направено е пътното легло и се подготвя за нареждане на паважна настилка. Предстои да се направи отводнителна система и да се монтира енергоспестяващо осветление. Ще има и озеленяване, а напоителната система ще бъде включена към близкия сондаж, разказа за медията ни районният кмет Георги Стаменов

Паркингът ще е за над 200 коли и ще е за безплатно ползване. С него ще се реши до голяма степен проблема с паркирането на живущите в зоната. Той може да служи и като буферен паркинг и там ще могат да паркират гостите на Пловдив, които пристигат за обиколки на Стария град и останалите забележителности в централната градска част. 

За този и още три паркинга в града - на мястото на бившия ТЕЛК на ул. "4 януари", бившето ДКЦ до хотел "Лайпциг" и в жк "Тракия", в предишния кметски мандат се планираше да се вземе заем в размер на 13 милиона лева от Фонда на фондовете, но месец след встъпването си в длъжност кметът Здравко Димитров спря решението като нецелесъобразно. В последствие кметът на район "Централен" Георги Стаменов успя да се пребори за общинско финансиране.