Кметът Костадин Димитров обяви в профила си, че от днес се пуска движението по булевард "Христо Ботев", предава Plovdiv24.bg. Възстановяването на трафика се случва ден преди крайния срок, фиксиран за 30 ноември. 

"Зелена светлина за движението по бул. “Христо Ботев". От днес отваряме пътя в двете посоки." - написа Димитров под своя снимка, направена близо до кръговото кръстовище на централна жп гара.

В края на миналата седмица Plovdiv24.bg прогнозира, че движението по бул. "Христо Ботев" в района на гарата ще бъде възстановено до дни

Участъкът вече е асфалтиран и довършителните дейности са приключени. Изградена е средната разделителна ивица между двете платна и са монтирани преградните пана. Светофарната уредба е включена, а тротоарът на южното платно е с нови плочки. 

Хоризонталната маркировка е в сигнален оранжев цвят и се откроява ярко. 

Строителните дейности на територията на самото колело продължават. Очаква се до края на годината да бъдат завършени пътните връзки към бул. "Руски" и ул. "Иван Вазов" и тогава да се пусне движението към тях. Първоначално трафикът  трябваше да се възобнови за първия учебен ден 15 септември, но се наложи удължаване на срока заради промяна в метода на изграждане на подпорите на подземния проход.

Работата по пробива в посока бул. "Васил Априлов" ще продължи и през следващата година.