През утрешния ден Община Стара Загора ще представи два специализирани буса, чрез които ще се обезпечава движението на хора с увреждания в рамките на общината ни. Те са на обща стойност 211 088 лева и са закупени със средства от общинския бюджет. Това информира зам.-кметът с ресор "Общинска собственост, здравеопазване и социални дейности“ Павлина Делчева, предаде репортер на "Фокус".

Официалното предаване на специализираните превозни средства ще се състои на 21 май /вторник/ от 11.00 часа на второто ниво на паркинга на Регионална библиотека "Захарий Княжески“. Процедурите за закупуването на бусовете са проведени през миналата година. Всеки от тях разполага с място за шофьор, 4 места за пасажери и две места за инвалидни колички.

Единият бус ще бъде предаден веднага за ползване от Дома за пълнолетни лица с физически увреждания, уточни г-жа Павлина Делчева. Той е предназначен за настанените там около 200 души и ще ги обслужва според потребностите им и по график.

Другото транспортно средство е за потребителите на две социални услуги – "Асистентска подкрепа“ и "Механизъм лична помощ“, както и за всеки жител на Община Стара Загора с изявени двигателни затруднения. Този бус ще бъде ползван чрез специална заявка, а начинът, по който това ще се случва, както и координатите за заявката (телефон и имейл), ще бъдат оповестени през юни.