Съюзът на ловците и риболовците в България се отзова на призива на кмета на Велико Търново да бъдат подпомогнати най-засегнатите от бурята населени места, предаде кореспондент на "Фокус". Днес ловците и рибарите дариха 4000 нови цигли на жители на село Малки чифлик - едно от най-пострадалите от градушката. Те ще бъдат раздадени на хората с най-засегнати къщи, а

организацията на разпределянето е възложена на кмета на селото.

"Благодаря на председателя на Съюза на ловците и риболовците Васил Василев и на всички с принос за благородния жест“, каза кметът на Община Велико Търново Даниел Панов.

Той съдейства за осигуряване на дарението както за Малки чифлик, така и за циглите и керемидите от дарители, които предстои да пристигнат за Шереметя, Къпиново и останалите населени места, където къщите на хората са с щети от бурята. И днес комисиите, които от служители на Община Велико Търново, заедно с кметовете са на терен в населените и посещават всяка къща за оглед на покриви, мазилки, прозорци. Съставът е разширен и със служители от общинската дирекция "Социални дейности и здравеопазване“, както и експерти от държавната Дирекция "Социално подпомагане“. Съставя се цялата необходима документация, която да послужи за отпускане на еднократна държавна помощ на засегнатите домакинства - до три пъти 1520 лева (три пъти линията на бедност).