Психичноболен и агресивен мъж напада жени в центъра на столицата. Това става ясно от публикация в групата "За Оборище", която беше шерната и в групата "Нашата улица "Цар Иван Асен II" във Facebook.

Столичанка се обърна с молба към всички потърпевши, както и до всички преки свидетели на нападенията. Нейното желание е да се даде гласност на случая и да спомогне за решаването на проблема.

"Разказвайки своята история, вие не само ще помогнете за това да се предотвратят бъдещи инциденти с фатален край - защото е въпрос на време някой да стане инвалид или да изгуби живота си, в следствие на агресивните нападения. Но ще помогнете и за това да се намери начин този човек да получи подходящата помощ за психичното си състояние".

"Здравейте, група! Пиша с цел предупреждение. Вчера към 13:30 часа моя близка е била нападната на ъгъла на" Асен Златаров" и "Оборище" от мъж на не повече от 30 години с мръсна, сплъстена, тъмно кестенява коса. Ударил я е с метален прът и после я е замерил с камък по главата, след което е побягнал. Пазете се", пише друга жена в групата "За Оборище".

Ето част от коментарите на живеещите в района, които са виждали мъжа:

- Апелирам към подаване на жалби. Не сигнали и сведения от полицията. Оказва се, че полицията е с вързани ръце, защото идвайки на сигнал, едните му казват " хайде Калинчо, махни се оттук", а другите го задържат, но... до там с техните правомощия. 

Или викат Бърза помощ, които казвали, че няма места в лечебните заведения, или прокурорите казвали същото и те са длъжни да го пуснат. Изучих въпроса с въпросния бивш "човек", единственият начин е жалби и пак жалби. Пак казвам, не сведения от патрула, който се е отзовал. "Човекът" е изключително опасен, напада предимно жени и деца в тинейджърска възраст. Разполага дори с мачете. Пазете се!

- Най-често е там (дори спи на пейките) пред Скаптобар на ул. "Сан Стефано" 18. От тази кооперация, в която съм собственик, но не живея на адреса, са и подаваните сигнали в полицията.

- Има ли някаква реакция на сигналите, които са подадени? Може би този човек трябва да бъде прибран в съответната институция!

- Идват, тръгват си. Нямало какво да направят. Човекът, наистина, е за лечение, не за полицията. Но пък е и опасен за околните.

- Почти сигурна съм, че вчера видях същия човек на Мизия. Бременна съм и се усъмних, та преминах на отсрещния тротоар. Влязох в аптеката на ъгъла на "Иван Асен" и "Тертер", а той сякаш ме почака отпред, но след малко замина. Внимавайте!

- Болен е, страда от тежка форма на шизофрения.